Nieuwsbrief Mei 2013

op . Gepost in Nieuwsbrief

Evaluatie 2012

Er zijn vooral positieve berichten over de inzet en betrokkenheid van de POH-medewerkers. Zij worden steeds meer een onderdeel van de huisartsenpraktijk. Een aantal huisartsen heeft de uren opgeplust. Deze extra uren worden naast voor direct cliëntencontact ook projectmatig ingezet zoals bijvoorbeeld voor leefstijlprojecten, diabeteszorg, E-Health en meer specialisatie rond kinderen, jeugd en ouderen.

Aantal huisartsen

Het aantal aangesloten huisartsen is inmiddels toegenomen tot 127. Mocht u als huisarts willen deelnemen of het aantal uren willen uitbreiden dan kunt u contact opnemen met POH-GGZ, Bert-Jan Bons 06-23888892 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.pohggztwente.nl

 

Invalpool

Mede door de toename in het aantal aangesloten huisartsen en de uitbreidingen in uren werd het noodzakelijk een invalpool op te zetten. Aangezien continuïteit voor de huisartsen erg belangrijk is wordt er in geval van langerdurende afwezigheid van de POH-medewerker contact opgenomen met de betreffende huisarts om zo spoedig mogelijk tot een oplossing te komen.    

Scholing

In december 2012 is de scholing van de POH-medewerkers afgerond met een aantal presentaties waarbij diverse huisartsen aanwezig waren. Voor 2013 zal er, mede in overleg met Saxion, gekeken worden naar verdere scholing met meer verdieping. Mogelijke onderwerpen zijn Basis-GGZ, nieuwe richtlijnen van de NZA voor POH-GGZ, geïndiceerde preventie.

Screeningsinstrument

In verband met de vraag naar meer geprotocolleerd werken zal er binnen afzienbare tijd binnen POH-GGZ gewerkt gaan worden met een screeningsinstrument. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit de 4DKL gaan worden (VierDimensionale KlachtenLijst).

Verruiming beleidsregel

De opslag op het inschrijftarief is verhoogd naar € 1,97 per ingeschreven patiënt per kwartaal bij de inzet van 9 uur op een normpraktijk.

LET OP: dit tarief kan alleen gedeclareerd worden als de formatie POH-GGZ volgens de norm van 9 uur op een normpraktijk wordt ingezet. Blijft de formatie POH-GGZ gelijk aan 2012, dan geldt ook het opslagtarief van 2012.

Recente ontwikkelingen

Op korte termijn zal de 1e lijns GGZ overgaan in de Basis GGZ. Om de behandelkosten te beperken zal er van de 2e lijns GGZ alleen nog maar gebruik gemaakt kunnen worden indien er sprake is van een stoornis. Op dit moment zijn er binnen Mediant projectgroepen actief om te bekijken hoe deze Basis GGZ vormgegeven kan worden.

Raad van Advies

In april heeft een bijeenkomst van de Raad van Advies plaatsgevonden. Er is o.m. gesproken over de Basis GGZ en het medewerkerstevredenheids-onderzoek. In de Raad van Advies hebben de volgende personen zitting: de heer Komen (huisarts), mevrouw Tuijnenburg (huisarts), de heer van der Heijden (GZ-psycholoog) en mevrouw Harmelink (POH-medewerker).

 

Meer informatie?

Bert-Jan Bons 06-23888892 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.